Haku Kansallisen neurokeskuksen johtajan tehtävään on avattu

Haku Kansallisen neurokeskuksen johtajan tehtävään on avattu

Valmistelu- ja perustamisvaiheen tullessa päätökseen, olemme avanneet haun Kansallisen neurokeskuksen johtajan tehtävään kolmelle seuraavalle vuodelle. Tehtävä sijoittuu Itä-Suomen yliopiston Terveystieteiden tiedekuntaan, Kuopion kampukselle ja alkaa 1.6.2021 tai sopimuksen mukaan.

Kansallisen neurokeskuksen tarkoituksena on edistää neurotieteiden kansallista ja kansainvälistä tutkimusyhteistyötä ja siten edesauttaa aivoterveyden edistämiseen sekä aivosairauksien diagnostiikkaan, hoitoon ja kuntoutukseen liittyvien innovaatioiden syntymistä. Tavoitteena on parempi aivoterveys ja aivosairauksien aiheuttamien kustannusten merkittävä vähentäminen Suomessa, entistäkin korkeatasoisempi ja vaikuttavampi tieteellinen tutkimus sekä uudet innovaatiot ja niiden menestyksellinen kaupallistaminen.

Kansallisen neurokeskuksen koordinoiva yksikkö toimii Itä-Suomen yliopiston Terveystieteiden tiedekunnan alaisuudessa. Lisäksi luodaan alueellinen neurokeskusverkosto, joka tarkoittaa Kansallisen neurokeskuksen yhteistyöverkostoa kuudella eri alueella, joiden keskuksina ovat Espoo ja Helsinki (Helsinki Brain & Mind), Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Tampere ja Turku. Itä-Suomen yliopisto on perustanut Kansallisen neurokeskuksen johtajan palvelusuhteen Kansallisen neurokeskuksen toimintaa varten.

Hakuaika päättyy 14.5.2021. Tehtävä täytetään 1.6.2021 alkaen (tai sopimuksen mukaan) kolmen (3) vuoden määräajaksi Kansallisen neurokeskuksen perustamissopimuksen mukaisesti.

Hakuohjeet ja lisätiedot Itä-Suomen yliopiston hakukuulutuksesta.

 

Lisätietoja:

Tehtävän osalta professori Reetta Kälviäinen, puh. 029 445 4729, reetta.kalviainen@uef.fi

Hakumenettelyn osalta Itä-Suomen yliopiston johtava hallintopäällikkö Hanna Ollikainen-Richards, puh. 029 445 8251, hanna.ollikainen-richards@uef.fi