Emil Aaltosen Säätiön 200 000 euron apuraha HUSin Neurokeskuksen erikoislääkäri Filip Scheperjansin tutkimusprojektille

Emil Aaltosen Säätiön 200 000 euron apuraha HUSin Neurokeskuksen erikoislääkäri Filip Scheperjansin tutkimusprojektille

Kansallisen Neurokeskuksen Neuro2020 NeuroPitch-voittaja sai merkittävän tutkimusrahoituksen: projektissa tutkitaan ulosteensiirron turvallisuutta ja tehokkuutta Parkinsonin taudin hoidossa potilailla, joilla on poikkeava ulosteen mikrobiston koostumus.

”Apurahan saaminen on kovan työn tulos ja on aina ilouutinen, kun työ palkitaan ja rahoittaja katsoo projektin ansaitsevan tukea. Tässä tapauksessa kilpailu oli erittäin kova, kun alle 3 % hakemuksista rahoitettiin. Eli tämä myöntö tuntuu kyllä poikkeuksellisen hyvältä”, Scheperjans sanoo.

Kolmivuotinen rahoitus mahdollistaa pitkäjänteisen työn viemisen maaliin asti.

”Näin saamme vietyä käynnissä olevan tutkimuksemme loppuun ja voimme tehdä arvioinnin ulosteensiirron turvallisuudesta ja tehokuudesta suunnitelman mukaisesti. Tuntuu mahtavalta, että nyt voimme keskittyä varsinaisen tutkimuksen suorittamiseen ilman jatkuvaa huolta rahoituksesta ja jatkuvuudesta!”

Emil Aaltosen säätiö jakoi apurahoja kaikkiaan kymmenelle eri tieteenalan projektille.

Lue lisää apurahoja saaneista projekteista tästä linkistä https://emilaaltonen.fi/vuonna-2021-rahoitettujen-projektien-esittelyt/

Lue lisää Filip Scheperjansin tutkimusprojektista tästä linkistä https://www.hus.fi/ajankohtaista/ulosteensiirron-avulla-toivotaan-lievitysta-parkinsonin-taudin-oireisiin

Apurahasta uutisoi HUS