OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-kilpailua neljänä vuonna

OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-kilpailua neljänä vuonna

OLVI-säätiö myönsi Savonia-ammattikorkeakoululle 120 000 euron apurahan Neurochallenge-tapahtumasarjan toteuttamiseen. Aivoterveyteen liittyvä innovaatiokilpailu järjestetään neljänä perättäisenä vuonna.

Neurochallenge toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kansallisen Neurokeskuksen ja Kuopio Brain & Mind -alueverkoston kanssa, joissa Itä-Suomen yliopisto on yksi jäsenorganisaatioista. Tapahtumakonsepti kehitettiin yhteistyössä jo päättyneessä Osaamiskeskittymän kehittäminen Pohjois-Savon alueella -EAKR-hankkeessa. Tapahtuma tarjoaa ammattilaisille, opiskelijoille ja tutkijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua haastavaan kilpailuun, verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa sekä ennen kaikkea olla luomassa uusia ratkaisuja aivoterveyden hyväksi.

Ensimmäinen seuraavista Neurochallenge-tapahtumista järjestetään 3.-5.11.2023 ja se on ainutlaatuinen tilaisuus ammattilaisille, opiskelijoille, tutkijoille sekä muille kiinnostuneille kokoontua yhteen ja osallistua viikonlopun mittaiseen tiimityöskentelyyn ja aivoriihiin.

Pääteemana on ikääntyvän väestön aivoterveys ja haasteet:

  1. mielen hyvinvointi
  2. yksinäisyys
  3. pärjääminen digitaalisessa maailmassa
  4. liikunta ja ravitsemus

Kokonaispalkintopotti on 20 000 euroa.

Merkitse kilpailu jo kalenteriisi! Tarkemmat tiedot, mukaan lukien ilmoittautuminen, päivitetään myöhemmin.

Lisätietoja tapahtumasta: www.neurochallenge.fi/

Savonia-ammattikorkeakoulun tiedote 5.4.2023: https://www.savonia.fi/uutiset/olvi-saatiolta-120-000-euron-apuraha-savonialle/

Lisätietoja:

Antti Kotimaa, TKI-asiantuntija, SavoniaAMK, antti.kotimaa(a)savonia.fi

Eero Rissanen, johtaja, Kansallinen Neurokeskus,  eero.rissanen(a)uef.fi

Anna Karjalainen, aluepäällikkö, Kuopio Brain & Mind, anna.karjalainen(a)uef.fi