Koulutus: Tutkittavan rekrytointi ja tietoon perustuva suostumus uuden lainsäädännön valossa

Koulutus: Tutkittavan rekrytointi ja tietoon perustuva suostumus uuden lainsäädännön valossa

Miten rekrytoida eettisesti? Miten tietosuoja suojaa tutkittavaa? Mitä eroa on tietoon perustuvalla suostumuksella ja suostumuksella henkilötietojen käsittelyyn? Kuka on rekisterinpitäjä ja miten valitaan käsittelyperuste? Vaikuttavatko lainsäädännön (toisiolaki, biopankkilaki) muutokset ja miten?

Muun muassa näihin kysymyksiin haemme vastauksia asiantuntijoiden johdolla TUTKITTAVAN REKRYTOINTI JA TIETOON PERUSTUVA SUOSTUMUS UUDEN LAINSÄÄDÄNNÖN VALOSSA -koulutuksessa Tampereella 7.11.2019. Kuuntele lisätietoja koulutuksesta ja miksi siihen kannattaa osallistua videoltamme.

Koulutus on tarkoitettu lääke- ja terveysteknologiayritysten henkilökunnalle sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatiossa toimiville. Se sopii mm. tutkijoille, tutkimushoitajille ja -koordinaattoreille, eettisten toimikuntien jäsenille sekä muille tutkittavien rekrytointiin osallistuville ja suostumusasiakirjojen kanssa työskenteleville.

Tavoitteena on syventää osaamistasi käytännönläheisesti, erityisesti paneudutaan siihen miten tietosuoja-asetuksen vaatimukset otetaan huomioon tiedotteessa ja suostumusprosessissa sekä mitä kannattaa huomioida lapsia ja muita erityisryhmiä tutkimukseen rekrytoitaessa.

Ohjelma ja lisätietoja tästä.

Ilmoittaudu 23.10.2019 mennessä.

Ilmoitathan, jos et halua kuulua tiedotuslistallemme jatkossa, kiitos!

Syksyisin koulutusterveisin Riitta

 Riitta Sutinen
suunnittelija

riitta.sutinen@uef.fi
050 341 8524

********************************************************************

Itä-Suomen yliopisto
Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate
Neulaniementie 2, 70210 Kuopio

*********************************************************************