MDMA-assisted psychotherapy – why?

MDMA-assisted psychotherapy – why?

MDMA-assisted psychotherapy: History, techniques and mechanisms of action

Torsten Passie, MD, PhD, professor of psychiatry and psychotherapy, Hannover Medical School

Toward a heat map of psychedelics in treatment of PTSD

Eric Vermetten, MD, PhD, professor in psychiatry, Leiden University

MDMA as therapeutic catalyst: Using MDMA with couples and cognitive behavioural treatment for PTSD

Anne Wagner, CPsych, PhD, adjunct professor, Ryerson University

Glimpses into the future of MDMA-assisted psychotherapy

Panel discussion: Torsten Passie, Eric Vermetten, Anne Wagner

Organized by: Psykedeelitutkimusyhdistys ry (Finnish Association for Psychedelic Research)

More information: https://psyty.fi/toiminta/tapahtumat/psykedeelinakymia-2019-syksy/

Tickets: https://holvi.com/shop/psyty/

——–

Psykedeelitutkimusyhdistys ry järjestää lauantaina 5. lokakuuta Helsingin Ruoholahdessa MDMA-avusteista psykoterapiaa käsittelevän koko päivän seminaarin. Tapahtuma on suunnattu erityisesti lääketieteen, psykologian, psykoterapian sekä muiden aiheeseen liittyvien alojen ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta ovet ovat avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille.

MDMA-avusteiseen psykoterapiaan on viimeaikaisten tutkimusten myötä alkanut kohdistua yhä enemmän huomiota. Traumaperäisen stressihäiriön MDMA-avusteisen hoidon tehoa ja turvallisuutta selvittävät tutkimukset ovat edenneet viimeiseen vaiheeseensa, ja alustavat tutkimustulokset ovat herättäneet mielenterveyshoidon kentällä paljon mielenkiintoa. Perinteisemmistä lääkehoidoista hoitomuoto eroaa erityisesti siten, ettei kyse ole jatkuvasta lääkityksestä vaan psykoterapiaprosessista, johon sisältyy MDMA:ta hyödyntäviä terapiasessioita.

 

Tapahtumassa luennoi kolme kansainvälistä puhujavierasta: Psykiatrian ja psykoterapian professori Torsten Passie Hannoverin lääketieteellisestä yliopistosta puhuu MDMA-avusteisen psykoterapian historiasta, tekniikoista ja vaikutusmekanismeista; psykiatrian professori, eversti Eric Vermetten Leidenin yliopistosta puhuu psykedeelien käyttösovelluksista erityisesti traumojen hoidon näkökulmasta; psykologian tutkijatohtori Anne Wagner Ryersonin yliopistosta puhuu MDMA-avusteisesta terapiasta erityisesti ihmissuhteiden kontekstissa ja pariterapian apuvälineenä.

Tapahtuman kieli on englanti. Tapahtumapaikkana on HTC Helsingin Kolumbus Auditorio Ruoholahdessa (Tammasaarenkatu 1–5). Tapahtuma alkaa klo 10.00 ja loppuu klo 17.30.

Psykedeelitutkimusyhdistys ry (Psyty) on joulukuussa 2016 perustettu monitieteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää psykedeeleihin liittyvää tieteellistä tutkimusta sekä tutkimukseen pohjautuvan, kansantajuisen tiedon saatavuutta.

Lisätietoa aiheesta ja itse tapahtumasta Psytyn kotisivuilla:
https://psyty.fi/toiminta/tapahtumat/psykedeelinakymia-2019-syksy/

Liput tapahtumaan voi ostaa verkkokaupastamme:
https://holvi.com/shop/psyty/